fbpx
Bereikbaar: 085-1305902 (ma t/m vr van 9:00 tot 18:00)

Ophangen van de RVS roede

Het wandkleed ophangen doe je het beste met 2 personen. Voor deze instructie gaan we ervan uit dat je het wandkleed in een stenen muur wilt ophangen.

Nodig:

 1. Trapje of stevige kruk
 2. Boormachine met steenboor 8 mm
 3. Kruiskop-schroevendraaier
 4. Potlood

Meegeleverd:

 1. RVS roede op maat, met gemonteerde eindkappen
 2. Twee RVS ophangbeugels met 6 schroeven en pluggen
 3. 2mm inbussleuteltje
 4. Waterpas
 1. Demonteer de ophangbeugels en schroef deze weer vast zonder de sierkap. Gebruik hiervoor het kleine inbussleuteltje. Let er goed op dat het stelschroefje niet kwijtraakt.
 2. Schuif de RVS roede in het wandkleed en bepaal waar het wandkleed precies moet komen te hangen. Laat één person het wandkleed tegen de muur houden terwijl de ander van een afstand kijkt of het op de juiste hoogte hangt.
 3. Zet een klein streepje op de muur ter hoogte van de roede aan de linkerkant.
 1. Haal de RVS roede uit het wandkleed en monteer de linker en rechter ophangbeugel op 4,5 cm van de uiteinden.
 1. Gebruik de waterpas om de RVS roede precies horizontaal te houden op de goede plek. De waterpas heeft een magneet waarmee hij aan de roede vast blijft plakken. Als het middelste belletje precies tussen de twee streepjes staat hangt de roede horizontaal.
 2. Teken nu de gaatjes van de twee ophangbeugels op de muur af.
 3. Boor de alle gaatjes met een M8 steenboor.

Let op! Bij een gips-wand zijn speciale gipspluggen nodig. Bij een houten wand kunt u met een houtboortje M4 voorboren, een plug is dan niet nodig.

 1. Demonteer de twee ophangbeugels met het kleine inbussleuteltje en schroef de grondplaat aan de muur. Monteer de sierkap en de ophangbeugel aan de muur.
 2. Schuif de RVS roede in het wandkleed en hang deze in de ophangbeugels. Schroef de RVS roede vast met de kruiskop schroef.

Klaar!

Kleedup IJselmeerlaan 2 1382 JT Weesp
Heeft u een vraag of opmerking? Laat het ons weten...